Terecht! informatie- en adviespunt voor (ex-) sekswerkers
Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
 Zonder verwijzing 
Locatie
Eindhoven

Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Iedereen doet ertoe! Iedereen is waardevol, iedereen mag erbij horen! Het Leger des Heils is daar waar de waardigheid van mensen wordt aangetast en mensen er niet bij mogen horen. Het gaat om mensen die sociaal uitgesloten raken.

Bedrijfsprofiel

Terecht! informatie- en adviespunt voor (ex-) sekswerkers

Uitgebreide omschrijving

Het nieuwe inloop- en adviescentrum Terecht! voor (ex-) sekswerkers is een initiatief van Leger des Heils in samenwerking met Avans Hogeschool. Samen met studenten en ervaringsdeskundigen zijn Avans Hogeschool en Leger des Heils de uitdaging aangegaan om de leef- en werkomstandigheden van (ex) sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel te verbeteren. Door middel van onderzoek, opzet van informatie- en adviespunt en het uitstapprogramma Levenskracht hebben we de ambitie om de positie van de (ex) sekswerkers en slachtoffers mensenhandel te verbeteren.

Terecht! het inloop- en adviescentrum heeft als doel dat positieverbetering van (ex) sekswerkers.

Hoe? Door het bieden van activiteiten gericht op empowerment. Het geven van informatie en advies en in te steken op voorlichting en belangenbehartiging.

Terecht! beoogt het stigma rondom sekswerkers te doorbreken door het zichtbaar en bespreekbaar te maken. Terecht! is gevestigd in de kantine van het Social Lab.

Samenwerking: Terecht! is een samenwerkingsverband met Avans Hogescholen en GGD Eindhoven.

 

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Het informatie- en adviescentrum Terecht! voor (ex-) sekswerkers is een initiatief van Leger des Heils in samenwerking met Avans Hogeschool en GGD Eindhoven. Terecht! het informatie- en adviescentrum heeft als doel dat positieverbetering van (ex) sekswerkers te verbeteren. Hoe? Door outreachend werk en activiteiten gericht op empowerment, het geven van informatie en advies en in te steken op voorlichting en belangenbehartiging.  

Bij Terecht! verbeteren we de positie van de (ex) sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Terecht! beoogt het stigma rondom sekswerkers te doorbreken door het zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Leger des Heils werkt volgens de krachtige basismethodiek Herstelwerk van Judith Wolf UMC.

 

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen Raiffeisenstraat 1, 5611CH Eindhoven
Leefdomeinen
Leeftijd
Locatie ondersteuning

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
Raiffeisenstraat 1, 5611CH Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: