Speel-/oppashulp
MEE Zuidoost Brabant
 Zonder verwijzing 
Locatie
Waalre

MEE Zuidoost Brabant

MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Daarnaast zetten wij onze kennis en ervaring in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking.

Bedrijfsprofiel

Speel-/oppashulp

Uitgebreide omschrijving

Consulenten Informele Zorg van MEE vinden bijna altijd een oplossing bij een vraag. In gesprek met de hulpvrager en een vrijwilliger koppelen zij mensen, wensen en mogelijkheden aan elkaar. Bij een wederzijdse klik ontstaan de mooiste oplossingen. Om een gezin te ontlasten past een vrijwilliger in complexe situaties op een kind met een beperking. Ook kan een vrijwilliger worden ingezet als speelhulp, ter stimulering van de ontwikkeling van een kind.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Ouders en verzorgers met een kind met een beperking kunnen bij MEE Zuidoost-Brabant de vraag stellen voor een vrijwilliger/stagiaire om spelactiviteiten te ondernemen en vaardigheden aan te leren met het kind. Een oppas- of speelhulp wordt ook vaak ingezet ter ontlasting van de mantelzorgers in de thuissituatie. Ook ouders met een beperking die het lastig vinden om met hun kind te spelen, kunnen voor dit aanbod bij MEE Zuidoost-Brabant terecht. Dit aanbod is er voor kinderen en jongeren met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking, autisme, niet aangeboren hersenletsel of een zintuigelijke beperking.

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen Burgemeester Mollaan 66, 5582CK Waalre
Leefdomeinen Opgroeien en opvoeden, Mantelzorg en Vrijwillige diensten
Leeftijd 0 tot 18 jaar
Locatie ondersteuning Thuis/ambulant

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Waalre 
 Hoofdvestiging
Burgemeester Mollaan 66, 5582CK Waalre
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: