Hulp bij het huishouden (Wmo)
Gemeente Bergeijk
 Met verwijzing 
Productcode
Hulp bij het huishouden (Wmo)
Locatie
Bergeijk

Gemeente Bergeijk

Wanneer u een probleem ervaart bijvoorbeeld in het huishouden of in het vervoer en u dit niet zelf, met uw omgeving of met behulp van algemene voorzieningen kunt oplossen, neem dan contact op met de gemeente. 

Bedrijfsprofiel

Hulp bij het huishouden (Wmo)

Uitgebreide omschrijving

U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u door beperkingen uw huishouden niet (meer) zelf kunt doen, uw huisgenoten het niet van u kunnen overnemen en u geen particuliere hulp kunt bekostigen. U kunt hierbij denken aan de afwas doen, stofzuigen, strijken, schoonmaken en ramen wassen. Het gaat om het structurele huishoudelijke werk in de woning. Het tuinonderhoud, het vegen van de stoep en het wassen van de ramen aan de buitenzijde wordt niet meegenomen in de indicatie. Ook wordt gekeken of u kunt worden geholpen met algemeen gebruikelijke voorzieningen, zoals een maaltijddienst of een boodschappendienst.

Naast het overnemen van huishoudelijke taken kan de huishoudelijke hulp ook, aanvullend aansturing of begeleiding op het gebied van de huishoudelijke taken bieden of kan advies, instructie of voorlichting worden gegeven over het huishouden.

Wat is hulp bij het huishouden niet? Ondersteuning en persoonlijke verzorging zoals hulp bij het opstaan, douchen, scheren, aankleden etc. vallen niet onder de hulp bij het huishouden die door de gemeente wordt geregeld. In de meeste gevallen kunt u hiervoor terecht bij uw zorgverzekeraar.

Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage. Dit bedrag is inkomensonafhankelijk door de overheid vastgesteld.

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor hulp bij het huishouden of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente Bergeijk. U kunt het Zorgloket tijdens openingsuren (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur)  telefonisch bereiken via of u kunt zich melden bij de receptie van het gemeentehuis.

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode: Hulp bij het huishouden (Wmo) met verwijzing

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
Hulp bij het huishouden (Wmo) met verwijzing
Vestigingen Burgemeester Magneestraat 1, 5571HB Bergeijk
Leefdomeinen Wonen en huishouden
Leeftijd 18 tot 27 jaar, 28 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder
Locatie ondersteuning Thuis/ambulant

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Bergeijk 
 Hoofdvestiging
Burgemeester Magneestraat 1, 5571HB Bergeijk
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: