Begeleiding (Wmo)
Stichting Jados
 Met verwijzing 
Productcode
Begeleiding (Wmo)

Stichting Jados

Jados is een landelijke organisatie die zorgt biedt in wooninitiatieven en middels ambulante begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme.

Bedrijfsprofiel

Begeleiding (Wmo)

Uitgebreide omschrijving

Jados begeleidt je op een manier die je helpt inzicht te krijgen in jezelf en in jezelf in relatie tot anderen. Jouw levensverhaal is daarbij belangrijk. Je wordt begeleid op verschillende gebieden: wonen, studeren/werken en leven. Er wordt aandacht  besteed aan de identiteitsontwikkeling. Ook voor jezelf opkomen  en je zelfredzaamheid (weerbaarheid) ontwikkelen zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding. Gedurende jouw traject bij Jados wordt de hoeveelheid zorg in een relatief korte periode steeds verder afgebouwd van uitgebreide en intensieve ondersteuning naar steeds minder ondersteuning.

Omdat iedere persoon uniek is, is onze begeleiding maatwerk. We vinden het belangrijk om samen met jou het begeleidingsplan op te stellen. Jij kent jezelf tenslotte het beste. Het begeleidingsplan bestaat uit ontwikkelingsgerichte begeleidingsdoelen waaraan je werkt. Over de exacte invulling van de begeleiding maak je afspraken met je begeleider. Zodra doelen gehaald zijn of er nieuwe doelen ontstaan, passen we het begeleidingsplan aan.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Jados biedt begeleiding op diverse levensgebieden aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan.
Het vergroten van de kwaliteit van leven en zelfstandigheid zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Jados streeft naar zelfstandigheid van mensen met autisme door te verbinden met de directe sociale omgeving en met de samenleving en door het vergroten van de mentale weerbaarheid. Op deze manier wordt de afhankelijkheid van de hulpverlening geminimaliseerd en is voor de meeste mensen die wij begeleiden onze
dienstverlening tijdelijk.

Wij richten ons op de gehele persoon, met zijn of haar levensgeschiedenis, persoonlijke context en diagnose om zorg op maat te kunnen bieden. Hierbij benutten wij de eigen kracht en kennis van de mensen die wij begeleiden door de begeleiding samen met hen vorm te geven.

Laatst bijgewerkt: 20-01-2023

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:  Begeleiding (Wmo) met verwijzing

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
Begeleiding (Wmo) met verwijzing
Vestigingen
Leefdomeinen Geestelijke gezondheid, Leren en ontwikkeling, Sociale relaties, Vrije tijd en dagbesteding en Wonen en huishouden
Leeftijd 18 tot 27 jaar en 28 tot 65 jaar
Locatie ondersteuning Thuis/ambulant

Locaties

Er zijn geen locaties bekend.
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: